BOKA IN ER PÅ KOMPISTID!  Ord 300:-/ p person.

Vi använder oss av Vanit! Kanon produkt!Känn Dig riktigt läckert brun! Kanske inför någon fest! Dessutom inga skadliga strålar!

Brun utan sol hemma.

Sommaren lurar runt hörnet och vi vill snabbt kunna visa våra bara ben och armar i fina sommarklänningar. Då kan det vara bra att ha bra brun-utan-sol produkter!

Hur fungerar det?

Det är två ingredienser som färger huden brun: DHA (dihydroksyaceton) och erytrulose. Både är sockerämnen som reagerar med aminosyror i Stratum Corneum och bildar melanoidiner. Detta är stormolekylära färgämnen som också bildas vid bränning av sockerämnen i matlagning, en kemisk process som kallas maillardreaksjonen.

Resultatet av brun-utan-sol behandlingen beror på mängden fria aminosyror i huden, något som varierar från person till person. Det har visat sig att albina människor får bra effekt av brun-utan-sol produkter, så hudens ursprungliga färg har ingen betydelse.

DHA verkar lite snabbare än erytrulose. En kombination av båda ger ett mer långvarigt resultat, och ofta en snyggare brunfärg. DHA kan verka lätt uttorkande och bör kombineras med goda fuktgivande och närande ingredienser.

Varför luktar det?

Den karakteristiska lukten av brun-utan-sol kommer av den kemiska reaktionen mellan DHA/erytrulose och aminosyrorna. Graden av lukt beror på koncentrationen av de aktiva ingredienser i produkten och mängden aminosyror i huden. Detta avgör även intensiteten på färgen. Man kan välja mellan milda brun-utan-sol produkter som skal användas flera dagar eller som gör dig brun efter en applicering.