Permanent Hårborttagning IPL

IPL Permanent hårreducering
 • område /1:a besöket/3:e besöket
 • Mun & haka  850:-  / 750:-
 • Ansikte       1300:-  / 950:-
 • Axiller          950:-   / 840:-
 • Armar 1/2  1300:- / 950:-
 • Armar 1/1  1750:- / 1100:-
 • Ben 1/2       1750:- / 1200:-
 • Ben 1/1       2750:- / 1850:-
 • Rygg 1/2    2500:- / 1200:-
 • Rygg 1/1    3600:- / 2600:-
 1. Man behöver fler än en behandling, oftast ca 7-9. Varje människa är unik med olika förutsättningar, kan man aldrig säga exakt hur många behandlingar som behövs.
 2. Det är väldigt individuellt hur bra det funkar (ju mörkare/tjockare hår desto bättre).
 3. Det är viktigt att undvika solen innan och efteråt.
 4. Nej, det är inte helt ”smärtfritt”, trots att marknadsföringen kanske säger det.
På vem?

Det funkar bäst på personer som har mörkt/tjockt hår och relativt ljus hud. Anledningen är att det ca 80-gradiga ljuset som man använder sig av absorberas av hårstrået och omvandlas till värme. Denna värme bränner hårsäcken så den dör. Huden skall gärna vara ljus för att denna skall dra åt sig någon värme som möjligt. Enkel värmelära säger ju dessutom att ju mörkare och tjockare hår, desto mer ljus/värme absorberas = större effekt.

Hur ofta?

Anledningen till att man behöver göra flera behandlingar är att håret växer i cykler och befinner sig i olika stadium. Denna cykel består av tre olika växtfaser. anagen-växtfas, katagen-vilofas, telogen-övergångsfas. Antalet växande eller vilande hår är olika beroende på vilken del av kroppen de växer på. Det är bara synligt växande hår som svarar på behandling, vilande hårsäckar har inte tillräckligt med pigment för att absorbera ljus. Människan har flera miljoner håranlag på kroppen, alla växer inte på samma gång och vissa ligger vilande hela ens livstid.

Området där hårväxten skall avlägsnas bör behandlas kontinuerligt. Efter 6-8 veckor är det dags igen de första gångerna. Det kan variera från område på kroppen och person. Så många hår som möjligt bör vara synliga för bästa resultat. Ju fler behandlingar man gjort desto längre tid kan det krävas mellan behandlingstillfällena. Ofta flera månader.

Det här med värmen är ju dessutom anledningen till att det gör ont. Gör man behandlingen i armhålor eller på bikinilinje så känns det. Rejält. Det beror lite på hur känslig man är. Det känns som att du bränner dig på varmt vatten i en tiondels sekund. Men varje gång man avfyrar ”ljuspistolen” mot hud ytan (2x2cm åt gången) så känns det igen. Gör man å andra sidan behandlingen på benen eller dylikt så kittlas det lite. Känslan som när man spänner ett gummiband och slår mot huden – men INTE ALLS lika ont!!

Före

Eftersom ljusmetoder går ut på att det ska finnas hår i hårsäckarna ska man inte vaxa eller rycka bort hår minst 4 veckor innan behandling. Man ska även undvika sol och solarium två veckor innan. Huden ska vara så ljus som möjligt. Håren skall rakas eller klippas kort och vara ca 1-2 mm på behandlingsdagen. De skall vara så mörka som möjligt. Innan man rakar området brukar man ta en digitalbild, för att dokumentera hur hårväxten är innan behandling. Sedan följer man upp med bilder mellan behandlingstillfällena.

Efter

Man ska inte utsätta det behandlade hudområdet för starkt solljus i två veckor. Viktigt att använda sig av solskydd. Det är bra att lugna ner huden med kylbalsam eller Aloe Vera gelé, om huden känns irriterad. Detta bör man göra direkt efter behandlingen så att eventuell värmeutveckling inte skall spridas. Preparaten skall ligga på huden tills värmen avtagit och skall strykas på i ett tjockt lager, vid behov upprepade gånger.

Vissa personer ser ut precis som de gjorde i huden innan behandlingen påbörjades, utan ens en rodnad. Vissa personer får en lätt rodnad. Vanligt är att man blir rödprickig, en värmeutveckling uppstår runt varje hårsäck, där håren finns blir det rött. Detta lägger sig efter några minuter till någon timme.